Ikon för kontakt
Ikon för kontakt

Publicerad den 2019-11-05

Vätternvatten i media

Under måndagen höll Vätternvatten en pressträff för att berätta mer om samrådsunderlaget och de samrådsmöten som kommer hållas under veckan.

Vår projektchef Lars Ferbe blev intervjuad av SVT Örebro. Bland annat pratade han om att det finns många olika områden där vi vill gå fram där det finns olika typer av restriktioner såsom naturreservat, natura 2000-områden och hur vi kommer ta hänsyn till det.
Här kan du se intervjunlänk till annan webbplats

Vår VD Göran Lunander blev tillsammans med Lars Ferbe intervjuad av Nerikes Allehanda. Tillsammans berättade de om tunnelbygget och att man räknar med ett visst buller samt vibrationer. Det kommer bland annat att köras 20-30 lastbilar per dygn under de tre-fyra år som man räknar med att bygget tar. Under drift förväntas störningarna vara obefintliga.
Läs artikeln härlänk till annan webbplats


Mer information om den planerade tunnelbyggnationen kan du läsa om i vårt samrådsunderlag.
Fram till 30 november kan du göra yttranden angående underlaget till yttrande@v-vatten.se
Här hittar du mer information om samrådsunderlaget

 

Mer från Vätternvatten

 • 2019-11-13

  Samrådsmöten i Askersund och Hallsberg
  Under förra veckan höll Vätternvatten två öppna samråd där vi berättade om den planerade byggnationen av 36 km bergtunnel som ska forsla vatten från Vättern till ett stort planerat vattenverk utanför Hallsberg.
  Läs mer
 • 2019-11-05

  Vätternvatten i media
  Under måndagen höll Vätternvatten en pressträff för att berätta mer om samrådsunderlaget och de samrådsmöten som kommer hållas under veckan.
  Läs mer
 • 2019-10-30


  Samrådsunderlaget redo att synas
  2019 har vi på Vätternvatten AB jobbat fram ett samrådsunderlag. Just nu är underlaget ute och vem som helst kan yttra sig fram till 30 november. Detta för att ge tillsynsmyndigheter, statliga myndigheter, fastighetsägare, allmänheten och andra särskilt berörda en möjlighet att läsa om och yttra sig gällande den planerade byggnationen.
  Läs mer

Har du frågor?

Läs svaren på de vanligast frågorna eller kontakta oss.

Ikon för kontakt