Publicerad:

Vätternvatten i media

Under måndagen höll Vätternvatten en pressträff för att berätta mer om samrådsunderlaget och de samrådsmöten som kommer hållas under veckan.

Vår projektchef Lars Ferbe blev intervjuad av SVT Örebro. Bland annat pratade han om att det finns många olika områden där vi vill gå fram där det finns olika typer av restriktioner såsom naturreservat, natura 2000-områden och hur vi kommer ta hänsyn till det.
Här kan du se intervjunlänk till annan webbplats

Vår VD Göran Lunander blev tillsammans med Lars Ferbe intervjuad av Nerikes Allehanda. Tillsammans berättade de om tunnelbygget och att man räknar med ett visst buller samt vibrationer. Det kommer bland annat att köras 20-30 lastbilar per dygn under de tre-fyra år som man räknar med att bygget tar. Under drift förväntas störningarna vara obefintliga.
Läs artikeln härlänk till annan webbplats


Mer information om den planerade tunnelbyggnationen kan du läsa om i vårt samrådsunderlag.
Fram till 30 november kan du göra yttranden angående underlaget till yttrande@v-vatten.se
Här hittar du mer information om samrådsunderlaget

 

Vätternvatten AB
Pappersbruksallén 1
Box 33 510
701 35 Örebro

Tel: 019-767 91 11
Org: 559149-1716