Publicerad:

Bergexpert till Vätternvatten

Efter att ha arbetet med bergteknik och geologi i 20 år är det ingen underdrift att påstå att Anna Grönholm är en bergexpert.

Med flera stora infrastrukturprojekt i ryggen har Anna nu klivit in i något hon själv beskriver som ett drömjobb; projektledare med inriktning berg på Vätternvatten.

Porträttbild Anna Grönholm - Vätternvattens nya projektledare med inriktning berg.

Anna Grönholm.

Berätta lite om vad du gjort tidigare Anna

– Jag har jobbat med bergteknik och geologi på olika sätt i 20 år. Först som gruvgeolog i 10 år i Zinkgruvan och därefter som konsult inom bergteknik på WSP.

På WSP arbetade jag på bergavdelningen med såväl små uppdrag som större infrastrukturprojekt, som t.ex. Ostlänken. Mycket förenklat kan man säga att jag arbetade med allt från att i fält undersöka berggrunden till att sedan ta fram tekniska lösningar för uppdragen.

Och sen valde du att börja på Vätternvatten?

–Ja, för mig med min bakgrund är Vätternvatten ett drömjobb. Det är ett intressant och spännande projekt på alla sätt - särskilt med tanke på hela samhällsnyttoaspekten.

Det är också intressant att efter så många år som konsult börja jobba på "andra sidan", alltså på beställarsidan. Som konsult har jag skrivit rapporter som jag sedan skickat till beställaren, men nu är min roll att granska dessa rapporter. En stor skillnad är också att jag nu kommer att kunna djupdyka inom ett enda projekt, i alla olika skeden av det.

Du har bara jobbat på Vätternvatten i några dagar, men vilka är dina intryck så här långt?

– Jag tycker att det är en väldigt fin arbetsplats och dessutom är det positivt att vi så här i uppbyggnadsfasen är ett litet och sammansvetsat gäng. Sen är det bra att vi ändå i detta gäng har en bredd med många olika kompetenser.

När du inte jobbar med berg, vad gör du då?

– Då är jag gärna hemma och påtar i trädgården eller ute i skog och natur. Jag bor i ett gammalt hus i Lerbäck med min familj och våra husdjur.


Vi hälsar Anna varmt välkommen till oss på Vätternvatten!


Namn: Anna Grönholm.
Familj: Man, fyra barn, tre katter och en hund.
Bor: I Lerbäck utanför Askersund.
Aktuell:
Som ny projektledare på Vätternvatten, med inriktning berg.

Vätternvatten AB
Pappersbruksallén 1
Box 33 510
701 35 Örebro

Tel: 019-767 91 11
Org: 559149-1716